فى ناس كتير بتسال اية هو الصوص الابيض دا الصوص دا عبارة عن لبن او كريمة وعليها جبنة رومانو او جبنة رومة مبشورة وملح وفلفل اسود وزبدة ودقيق انا هوريكو ازاى بيتعمل الصوص الابيض
المقادير :
ــــــــــــــــــــ
1- لبن
2-زبدة ودقيق ولازم يكون الزبدة اد القيق فى الوزن يعنى لو جبنا جرام زبدة نجيب جرام دقيق
3-ملح وفلفل اسود
4-جبنة مبشورة
طريقة العمل :
ــــــــــــــــــــــــــــ
نجيب الزبدة ونحطها فى طاسة ونسيبها لحد ماتسيح وبعدين نروح منزلين عليها الدقيق ونقلب لحد مايتمزجو مع بعض ونحس انهم مش سايبين وبعدين نروح منزلين عليهم اللبن المغلى ونقلب بسرعة ونقلب فى اتجاه واحد عشان الزبدة ماتفكش من اللبن ونكون بنقلب بسرعة وبعدين نروح حطين رشة ملح ورشة فلفل اسود وبعدين نروح منزلين الجبنة المبشورة تكون حوالى 70 جرام جبنة مبشورة ونفضل نقلب بسرعة عشان الجبنة مخليش الصوص محبب ونفضل نقلب لحد مانوصل للتقل الى احنا عايزينو عايزنة تقيل اوى او متوسط التقل وبعد كدة نروح رافعينة من على النار ويكون جاهز للاستخدام على طول وهيا دى طريقة عملة سهلة وبسيطة وبالف هنا وشفا ليكم