اولا هناك اكثر من طريقة لعمل الارز فى الارزبشعرية والارز واحدة واحدة والارز بالكارى وكذا نوع تانى انا انهاردة هتكلم عن طريقة عمل الارز واحدة واحدة
الارز واحدة وواحدة هو عبارة عن واحدة فاتحة والتانية غامقة اولا نجيب الارز ونكون شايلين اد طبق صغير من الارز على جنب وباقى الارز يكون لوحدوة الارز الى لوحدة فى طبق كبير دا هنغسلة بالمياة عشان ينزل النشا الى فية وبعدين نصفية من المية ونكون جايبين الحلة ونخليها على النار ومنزلين فيها الزيت نسيبة لحد مايسخن ونعرف ازاى ان الزيت سخن وينفع انو ننزل فية الحاجة
نبل ادينا بشوية مية وبعدين ننزل كام نقطة على الزيت هنلاقية بيترقع من المية وبعدين ننزل الارز الى كان فى الطبق الصغير نفضل نقلب فية لحد مالونة يكون دهبى محروق شوية
وبعدننزل بقيت الارز الباقى علية ونقلبهم ببعض وبعدين ننزل الشربة عليهم الشربة هنا ليها كذا طريقة اول طريقة ممكن نحط شربة فراخ او لحمة لو مش عايزين الارز دسم ممكن نعمل حاجة تانية نجيب مية سخنة ونحط فيها مرقة دجاج مكعب ونص وندوبهم فى المية وبعدين نحط المية لحد ما تغطى الارز تكون عالية عن الارز بحاوالى 1سم ونروح مغطين على الارز كويس على اساس انة يشرب المية بتاعتة ونكون حطينا فية التوابل بتاعتة الى هيا الملح والفلفل الاسود وشوية زعتر لو تحبو ونقفل علية كويس عشان يشرب المية بتاعتة ونسيبة حوالى 5 دقايق ونشوفة ولما يشرب المية بتاعتة ونتاكد انة شربها كويس ننقلة على نار هادية جدا ومعنا كلمة هادية يعنى هادية ونسيبة
وكل فترة نقلبة كويس والارز بياخد حوالى مابين 15 دقيقى الى 20 دقيقة على الناروبعد هيكون جاهز للاكل وانشاء اللة يعجبك
وبالف هنا وشفا ولو ليكم اى استفسار فى اى حاجة ابعتولى
الشيف : نانو