اولا هناك نوعان من البصل بصل احمر وبصل ابيض البصل الابيض بيكون حامى عن البصل الاحمر فا عندما نقطع البصل كلنا بتنزل مننا دموع ودا شئ عادى لان رزاز البصل بيتطاير فى عيوننا ولتفادى كدة نعمل اية نجيب البصل ونقطعة نصفين ونكون جايبين طبق كبير فية مياة عادية وفيها ثلج ولو مفيش ثلج نجيب مياة باردة من الثلاجة وتكون باردة(ساقعة اوى)ونقطع البصل لنصفين ننزل فى المياة بعد ما نشيل القشرة الخارجية بتاعتة ونسيبة فى المياة حوالى 4 دقايق ةبعد كدة نقطعة بسهول وبدون دموع وياريت تجربوها و وتقولو اية رايكم......الشيف نانو