اولا انا هقولكو طريقة عمل صوص الريحان بنجيب ورق الريحانونغسلة كويس وبعدين بنحطة فى الخلاطونحط علية صنوبر اذا امكن وزيت ونخلطهم مع بعض فى الخلاط لحد مايكونو زى المية وبعد كدة نحط عليهم ملح وفلفل اسود ونخلطهم كلهم خلطة فى الخلاط وبكدة يكون الصوص جاهز يلا بينا بقا نعمل المكرونة
المكونات :
مكرونة قلم
صوص الريحان
صوص ابيض
فراخ نية مقطعة قطع
فلفل
ملح +زعتر+شطة
طريقة العمل :
نسلق المكرونة ونكون مجهزين طاسة فى شوية زيت قليل عشان الفراخ متلزقش ولما الزيت يقدح نحط علية الفراخ ونقلبة لحد ماتستوى وبعد كدة نحط عليها الفلفل ونقلبهم ونكون مجهزين صوص الريحان وحطين علية شوية صوص ابيض عشان يديلو اللون الفاتح وناخد شوية منة نحطهم على الفراخ وهيا على النار ونحط عليو نص كبشة مية بتاعت سلق المكرونة عشان مينشفش وبعد كدو نقلبهم كويس ونحد عليهم التوابل الملح والزعتر والشطةونقلبهم لحد مايكون استوا ومش عايزين الصوص ينشف على النار نشيلة من على النار ونستنى لحد المكرونة تستوى ولما المكرونة تستوى نطلعها ونحطها فى الطبق الىفية صوص ريحان وصوص ابيض بس ونقلبهم مع بعض لحد اللون المكرونة يكون اخضر ونرح حطنها فى الطبق الى هناكل فية ونحط عليها الفراخ ونحط شوية صوص ابيض عليهم من فوق وبكدة تكون جاهزة للاكل وانشاء اللة تعجبك وبالف هنا
ومستنى ردكم عليا
الشيف نانو