الاول: ارز الاطفال:
ــــــــــــــــــــــــــــــــ
نجيب معلقتين ارز ونغسلهم كويس وبعدين نحطهم فى شوية مية ونسلقهم على النار
وبعدين لما الارز يتسلق على النار ويكون طرى نروح اجيبينوة وحطينة فى الخلاط ونحط عليه لبن ونضربة كويس لحد لما يكون زى المهلبية وبكدة يكون جاهز للاكل على طول .
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
الثانى:التفاح المهروس :
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نجيب التفاح ونقشرة ونشيل منة اللب الى جوا وبعدين نحطة فى مية ونسلقة على نار هادية
لمدة 10 دقايق وبعدين نروح حاطينة فى الخلاطة ونضربة ولو حبينا نضيف لبن او مية من بتاعت السلق مش مشكلة وبكدة يكون جاهز.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ